Gent heft na debat van vier uur hoofddoekenverbod op
Na een debat van 4,5 uur heeft de Gentse gemeenteraad voor de opheffing van het hoofddoekenverbod gestemd. Loketambtenaren in Gent kunnen voortaan opnieuw uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard dragen.

Voor de opheffing van een verbod uit 2007, kreeg het kartel sp.a/Groen, dat een meerderheid ...  Lees verder
Hoop op betere werkomstandigheden na ramp in Dhaka
Modegiganten H&M, Primark, C&A en Inditex engageren zich voor betere arbeidsomstandigheden in de Bengalese kledingfabrieken. De merken hebben namelijk besloten het ‘Accord on Fire and Building Safety’ te ondertekenen. Dit akkoord verbindt de kledingketens om samen te werken met Bengalese en internationale vakbonden. Verder omvat het ook  onafhankelijke audits op ...  Lees verder
Ex-dictator Guatemala krijgt 80 jaar celstraf
De vroegere dictator van Guatemala José Efrain Rios Montt is gisteren veroordeeld tot tachtig jaar celstraf wegens genocide en misdaden tegen de mensheid. Het is de eerste keer ooit dat een voormalig staatshoofd schuldig wordt bevonden aan genocide door een rechtbank in eigen land.

Montt, die met harde hand ...  Lees verder
Europa zet eerste stap voor bijenbescherming
Er komt een deelverbod op drie voor bijen dodelijke bestrijdingsmiddelen. Dat heeft de Europese Commissie maandag besloten, nadat een meerderheid van de lidstaten dit voorstel steunde. Greenpeace noemt het een eerste stap in de goede richting, maar om de bijen en andere insecten te beschermen, is een totaalverbod nodig op ...  Lees verder
Homo’s in Frankrijk mogen nu definitief trouwen en adopteren
Holebikoppels mogen in Frankrijk definitief trouwen en kinderen adopteren. Vandaag werd zoals verwacht ook tijdens een tweede stemming in de door de socialisten gedomineerde Assemblée Nationale ingestemd met de wet op het homohuwelijk. En dat is een historische gebeurtenis.

Eerder werd het wetvoorstel na een eerste stemming al goedgekeurd ...  Lees verder
Maduro: van buschauffeur tot president
In de Verenigde Staten bestaat de Amerikaanse droom: dat je van krantenjongen kunt uitgroeien tot miljonair. In Venezuela is gisteren een Venezolaanse variant werkelijkheid geworden: de voormalig buschauffeur Nicolás Maduro (50) werd er immers verkozen tot president. Zij het nipt. Hij kreeg 50,76 procent van de stemmen, terwijl zijn rivaal ...  Lees verder
Hernieuwbare energie boomt in Nicaragua
Door de boom van hernieuwbare energie is de afhankelijkheid van olie aanzienlijk gedaald. In 2005 kwam 90 procent van de Nicaraguaanse elektriciteit nog van fossiele brandstoffen. In 2012 waren de hernieuwbare energiebronnen al goed voor 41 procent. De factuur voor de invoer van olie is zo met 176 miljoen euro ...  Lees verder
Samenstelling Raad voor Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen goedgekeurd
De Brusselse regering heeft de samenstelling van de Raad voor de Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen goedgekeurd. De adviesraad telt 21 leden en bekommert zich om de gelijkheid van kansen tussen vrouwen en mannen in het Brussels Gewest.
  
De Raad voor de Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen heeft als ...  Lees verder
Oekraïense premier biedt ontslag aan
De eerste minister van Oekraïne, Mikola Azarov, heeft zijn ontslag aangeboden en president Janoekovitsj heeft dat aanvaard. Dat betekent dat meteen de hele regering ontslagnemend is. Dinsdagochtend heeft het parlement ook de omstreden antiprotestwet ingetrokken.

Azarov zei in de verklaring dat hij een ‘vreedzame oplossing’ wil voor het aanslepende ...  Lees verder
Dan toch akkoord op VN-vrouwenconferentie
 Een VN-conferentie over de rechten van de vrouw heeft vrijdagnacht dan toch een akkoord opgeleverd over een verklaring die vrouwen wereldwijd dezelfde rechten geeft als mannen. Het compromis werd last minute bereikt door 2.000 vertegenwoordigers van bijna 200 regeringen wereldwijd.

Wat in het Westen logisch klinkt, is dat niet ...  Lees verder
Précédents | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende - 83 Pagina’s gevonden - (Page 7)