Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014
Meel laten afwegen in de supermarkt? Misschien komt deze oude grutterspraktijk wel terug. Drie vriendinnen uit Berlijn openen in 2014 ‘origineel onverpakt’, de eerste Duitse verpakkingsvrije winkel, dat wil zeggen een winkel waar je alle waren ter plekke verpakt.

Neem nu muesli. Verpakkingtechnisch niet echt handig: een papieren doos, ...  Lees verder
Luxemburg stemt in met homohuwelijk
Met een openlijk homoseksuele minister-president leek een gelegaliseerd homohuwelijk in Luxemburg niet ver weg. Gisteren was het zover. Met een overgrote meerderheid van stemmen werd een wetswijziging aangenomen waardoor stellen van hetzelfde geslacht nu voor de wet kunnen trouwen.

De Kamer van Afgevaardigden stemde met 56-4 voor de nieuwe ...  Lees verder
Chili blaast controversieel dammenproject af
De Chileense regering heeft gisteren een controversieel plan om voor 5,9 miljard euro waterkrachtcentrales te bouwen in Patagonië afgeblazen. Het besluit kwam na een lange strijd met milieugroepen en de plaatselijke bevolking.

Voor het HidroAysén-project zouden vijf dammen gebouwd worden in rivieren in de zuidelijke regio Patagonië. De dammen ...  Lees verder
European elections: six countries that went left, not right
Which nations bucked the trend in the Euro elections and surged towards leftwing parties?

The headline gains were for nationalist and Eurosceptic parties – witness all those pictures of "evil" Nigel Farage smiling into his pint glass, or of Marine Le Pen, whose Front National party triumphed in France, ...  Lees verder
Einde aan Zwitsers bankgeheim
Zwitserland gaat bank- en belastinggegevens automatisch delen met andere landen. Dat heeft het land dinsdag beloofd.

Het land heeft samen met 34 leden van de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en nog dertien andere landen een verklaring getekend waarin de uitwisseling van informatie op automatische basis wordt ...  Lees verder
BraziliŽ wereldleider in bescherming privacy internet
Met zijn nieuwe internetwet is Brazilië internationaal een pionier, zeggen waarnemers. Deze wet versterkt de privacy van de internetgebruikers.

De internetwet, die vorige week door het Braziliaanse parlement werd goedgekeurd, bepaalt onder meer dat Braziliaanse gegevens op buitenlandse servers onder Braziliaanse bevoegdheid vallen. Brazilië "neemt het voortouw in een ...  Lees verder
San Francisco verbiedt verkoop plastic waterflessen
San Francisco heeft zojuist de verkoop van plastic waterflessen verboden in gebouwen, terreinen en evenementen van de gemeente. Het is de eerste Amerikaanse stad met deze fantastische nieuwe regelgeving!

Het verbod geldt voor alle plastic waterflesjes tot 0,6 liter in gebouwen van de gemeente, parken, festivals, buurtfeesten, etc.

 Lees verder
Mayaís winnen belangrijke rechtszaak tegen Monsanto
Na een juridische strijd van meer dan twee jaar is het verboden om genetisch gemodificeerde sojabonen te verbouwen in de Mexicaanse staat Campeche. In 2013 voerde Mexico ook al een verbod in op de teelt van genetisch aangepast maïs.

Eerder deze maand oordeelde de rechtbank ten faveure van drie ...  Lees verder
Electrabel krijgt geld nucleaire rente niet terug
 Energiereus Electrabel kan de taks op de productie van kernenergie niet recupereren. Dat besliste de rechtbank van eerste aanleg in Brussel na een procedure die drie jaar aansleepte, zo schrijven De Standaard, De Tijd, Le Soir en L'Echo vandaag.

De overheid startte in 2008 met het aanrekenen van een ...  Lees verder
More time for saunas? Sweden tries cutting working day to 6 hours
The local government of Gothenburg, Sweden, is to begin a yearlong experiment to see if cutting the working week to 30 hours will be more efficient. It is hoped working less hours will cut down on sick leave, and save money.

Under the plan, the employees will remain on ...  Lees verder
Prťcťdents | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende - 83 Paginaís gevonden - (Page 3)