Europa
Amsterdam eerste gemeente die TTIP verwerpt!
Vannacht heeft de gemeenteraad van Amsterdam zich uitgesproken tegen handelsverdrag TTIP. Het is een scherp statement aan Minister Ploumen, het kabinet en de onderhandelaars in Brussel. De Amsterdamse raad wil niet dat een handelsverdrag als TTIP de lokale democratie bedreigt en lokale regels schaadt.

De motie werd ingebracht door ...  Lees verder
Borgerhout zet zich af tegen Europees-Amerikaans vrijhandelsverdrag
Borgerhout heeft zich uitgeroepen tot TTIP-vrij district. Het is het eerste lokale bestuur in Vlaanderen dat zich aansluit bij een internationaal initiatief tegen het vrijhandelsverdrag dat tussen de VS en de Europese Unie wordt onderhandeld.

Voor de aanvang van de districtsraad verzamelden enkele tientallen manifestanten van Hart Boven Hard ...  Lees verder
De burgemeester van Rome legt de wet naast zich neer en registreert 16 homohuwelijken
De linkse burgemeester van Rome Ignazio Marino heeft zaterdag zestien homohuwelijken geregistreerd die zijn afgesloten in het buitenland, hoewel de Italiaanse wetgeving dat niet toelaat.

De koppels kwamen één voor één langs bij burgemeester Marino om hun huwelijk te laten opnemen in de boeken van de stad. Met deze ...  Lees verder
Griekse FinanciŽnminister verklaart oorlog aan rijken en belastingontduikers
De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis sluit niet uit dat er een "buitengewone belasting" komt voor "zij die kunnen betalen", om zo de begroting van het land in evenwicht te brengen.

Varoufakis deed zijn uitspraak vandaag tijdens een interview op de Griekse zender Skaï. "Wij engageren ons om ...  Lees verder
KroatiŽ scheldt alle schulden van armste burgers kwijt
De Kroatische regering schenkt aan 60.000 van haar armste inwoners een bijzonder cadeau: hun schulden zullen worden kwijtgescholden. Het plan, dat toepasselijk 'Nieuwe start' wordt gedoopt, moet de economie op langere termijn stimuleren.

Kroatië mag dan met een totale bevolking van 4,4 miljoen een relatief klein land zijn, het ...  Lees verder
Griekse regering gooit luxe wagenpark in de verkoop
Zo, nu gaan we eens alles anders doen. In een tijd van massawerkloosheid en bezuinigingen zijn luxe auto’s voor ministers niet meer van deze tijd, redeneert de nieuwe Griekse regering. Daarom worden alle ministeriële limousines verkocht.

Dat meldt Der Spiegel.

Pronkstuk van de collectie is een kogelvrije BMW ...  Lees verder
Syriza belooft TTIP om zeep te helpen
Georgios Katrougkalos, plaatsvervangend minister van bestuurlijke hervorming, heeft bevestigt dat Syriza een veto zal uitspreken tegen de op handen zijnde handelsovereenkomst tussen de VS en de EU, de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Volgens hem zal een Grieks veto een zegen zijn voor de inwoners van de gehele ...  Lees verder
Europees Hof van Justitie vernietigt de dataretentierichtlijn van de Europese Unie
Een historische uitspraak die een keerpunt moet betekenen voor het ondemocratisch beleid waarbij de overheid meent alle burgers onder permanente controle te moeten plaatsen.

Op 8 april 2014 heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg de Europese dataretentierichtlijn van 2006 vernietigd met terugwerkende kracht en met gelding voor ...  Lees verder
Vooraanstaand Brits politicus stapt op om Gaza
 Sayeeda Warsi, een vooraanstaand Brits politicus op het ministerie van Buitenlandse Zaken, is opgestapt vanwege de standpunten van haar regering ten aanzien van het conflict tussen Israël in Hamas.

Dat melden Britse media. "Met een diep gevoel van spijt heb ik de premier vanmorgen geschreven en mijn ontslag ingediend. ...  Lees verder
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014
Meel laten afwegen in de supermarkt? Misschien komt deze oude grutterspraktijk wel terug. Drie vriendinnen uit Berlijn openen in 2014 ‘origineel onverpakt’, de eerste Duitse verpakkingsvrije winkel, dat wil zeggen een winkel waar je alle waren ter plekke verpakt.

Neem nu muesli. Verpakkingtechnisch niet echt handig: een papieren doos, ...  Lees verder
 | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende - 39 Paginaís gevonden - (Page 1)